Fair, Circulair en…

Stad Willebroek trekt tijdens de Week van de Fair Trade volop de kaart van de jeugd, met een podcast rond fair trade (gemaakt door en voor jongeren), een shwishing en een faire fuif.

 

Op het programma

Podcast fair trade

De Willebroekse vereniging Yow vzw (Youth of Willebroek) maakt maandelijks een podcast over onderwerpen die de jeugd bezighoudt. In oktober maken ze er eentje rond fair trade:  er worden straatinterviews afgenomen en verschillende standpunten krijgen een plaats.

Swishing en faire fuif

Met een kledingruilbeurs (swishing) op 8 oktober wil stad Willebroek jongeren informeren over faire kleding, duurzaamheid en circulaire economie. Mensen brengen eigen kleding mee die ze kunnen omruilen met andere kledingstukken. Bedoeling is dat ze deze kleding ’s avond ook dragen tijdens de fuif. Bezoekers kunnen bij het binnenkomen het label van hun T-shirt laten checken. De resultaten (landen van herkomst) worden geprojecteerd op een scherm samen met info over hoe men voor alternatieven kan gaan die wel duurzaam/fairtrade zijn.

Tijdens de beurs zal er ook info wordt ook meegegeven waar men fair textiel kan aanschaffen (momenteel bekijken ze welke lokale handelaars fair textiel aanbieden) en geeft Oxfam een infosessie over fair fashion.