Fair Trade Trage Wegen wandeling

Zwevegem organiseert al voor de 4de keer op rij een interactieve fair trade wandeling. Je kan kiezen tussen 2 routes: een kortere wandeling (6 km) en een langere wandeling (8 km).

Beide wandelingen passeren langs een heel aantal fair trade / korte keten standjes zodat iedereen kan kennis maken met de lokale handelaars die hun duurzaam aanbod voorstellen.

Aan de hand van een quiz en verschillende interactieve en educatieve activiteiten tijdens de wandeling leren de deelnemers bij over fair trade en korte keten. De winnaars worden beloond met een duurzaam/lokaal en Fair Trade pakket.

Voor kinderen en jongeren


Het Rhizo college maakt een proevertje voor onderweg met fairtradechocolade en lokale producten. De leerlingen zullen in de week voor de wandeling les krijgen over fair trade van Oxfam-vrijwilligers.

Tijdens de wandeling kunnen kinderen/jongeren letters verdienen door het doen van opdrachten/ activiteiten bij de stops, met als uitkomst een slogan/woord rond Fair Trade. Wanneer ze alle letters hebben verzameld en hiermee het juiste woord kunnen vormen, krijgen ze een fairtradediploma.

Bepaalde scholen organiseren tijdens de Week van de Fair Trade verkoopmomenten met fairtrade- producten. De winst gaat naar samenwerkingsprojecten in het buitenland (bv. Willy Taylor Acadamy in Ghana, waar gemeente Zwevegem een samenwerkingsovereenkomst mee aangaat).

Foto: Natuurpunt Zwevegem