Expo koffie stories

Brugge zet fair trade in de kijker met een XL Wie is het-spel, een masterclass rond duurzame chocolade voor jongeren en met een expo rond koffie.

 

Expo Koffie Stories

De expo ‘Koffiestories’ heeft een boon voor koffie- erfgoed. Ontdek de weg die koffie aflegt van bij de plant tot in het kopje. De expo belicht het verhaal achter de handen en de kennis die nodig zijn om te kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie. Verspreid over 5 locaties in de stad maak je kennis met de 5 thema’s van de expo: koffieplant, koffiebranden, koffiezetten, koffiedrinken en koffie recycleren. Bij elke module hoort een toepasselijke activiteit.

In het kader van de Week van de Fair Trade wordt de module ‘Koffieplant’ verder aangesterkt met tastbare verhalen van koffiepartners van Oxfam wereldwinkel Brugge. Proef het verschil tussen de verschillende bonen en leer bij over de productie van een (h)eerlijk kopje koffie: Koffie-en chocoladeproeverij op 15/10 om 14u in Oxfam wereldwinkel, Diksmuidseheerweg 102 in Brugge.

Meer info en inschrijven: www.koffiestories.be of 050 44 50 48

De expo Koffiestories zal van 6 oktober t.e.m. 6 november 2022 in Brugge te bezichtigen zijn voor iedereen die wil.

Nog op het programma

Stad Brugge plant ook een groot Fair Trade-Wie is het?-spel dat op 8, 9, 14 en 15 oktober gelanceerd wordt en een masterclass rond duurzame cacao en chocolade. Check de kalender voor meer info!

Brugge is een chocoladestad én een Fair Trade Stad. De stad Brugge wil zowel de stakeholders in de Brugse chocoladesector als de Bruggelingen en bezoekers stimuleren om te kiezen voor duurzame chocolade.

Van 13-15 oktober organiseert Brugge een 3-daagse masterclass met vorming, debat, workshops, demonstraties en creaties voor studenten & docenten van landbouwschool Nantes (Frankrijk) en Ebolowa (Kameroen) en voor Brugse chocolatiers en patissiers in opleiding. Doel is hen samen te laten nadenken over de toekomst van cacao en chocolade en hoe duurzame productie en consumptie hierin centraal kunnen staan. Van cacaoboon tot afgeleid product, de wirwar van certificering, de impact van klimaatverandering en eerlijke handel op cacaoboeren, de circulaire mogelijkheden van cacao en chocolade…