Koffieklets in Arteveldehogeschool

Als student aan de opleiding Sociaal Werk van de Arteveldehogeschool in Gent zal je op de campus Sint-Anna niet naast fair trade kunnen kijken tijdens de Week van de Fair Trade.

 

Koffieklets/workshop

Een aantal klasgroepen volgen binnen hun lesrooster een koffieklets/workshop van 1 uur, begeleid door een barista van Komaf Koffie. Die vertelt zijn/haar persoonlijke verhaal en waarom hij/zij zich voor dit Gentse fairtrade-initiatief geëngageerd heeft.

Het verhaal kan dus van barista tot barista verschillen, maar de basiskennis over fair trade is sowieso een vast onderdeel van de workshop.

 

Koffieklets/lunchlezing

Daarnaast krijgen alle studenten, docenten en medewerkers de kans om tijdens drie middagen die week een koffieklets/lunchlezing te volgen:

  • één rond de impact van de klimaatverandering op koffie (met Oxfam-Wereldwinkels),

  • één rond fair trade in de kledingsector (met Sarah Vandoorne, auteur van het boek Kleerkastvasten)

  • en één waarbij de koffiekar van Komaf Koffie en een aantal barista’s naar de campus komen voor een middag speeddaten/koffiebabbelen.


 

Fair Trade Koffiekunst

Een aantal doorlopende activiteiten zorgen voor extra zichtbaarheid van de Week van de Fair Trade

Zo zal er een doek op school hangen waar iedereen gedurende die week zijn koffierestjes kan tegenaan gooien (waardoor het Jackson Pollock-gewijs meteen een kunstwerk in wording is).

 

Foto: Enabel directeur J. Van Wetter tijdens lancering Komaf koffiekar in Gent (2021)