Masterclass & netwerkevent duurzame chocolade

Brugge zet fair trade in de kijker met een Wie is het-spel, een masterclass rond duurzame chocolade voor jongeren en de Brugse chocoladesector en met een expo rond koffie.

 

Masterclass duurzame chocolade 

Brugge organiseert een 3-daagse masterclass met vorming, debat, workshops, demonstraties en creaties voor studenten & docenten van landbouwschool Nantes (Frankrijk) en Ebolowa (Kameroen) en voor Brugse chocolatiers en patissiers in opleiding. Doel hen is samen te laten nadenken over de toekomst van cacao en chocolade en hoe duurzame productie en consumptie hierin centraal kunnen staan.

Van cacaoboon tot afgeleid product, de wirwar van certificering, de impact van klimaatverandering en eerlijke handel op cacaoboeren, de circulaire mogelijkheden van cacao en chocolade…

Info- en netwerkevent chocoladeboard

Daarnaast organiseert Brugge een event voor de chocoladeboard, een netwerk- en infomoment voor stakeholders uit de Brugse chocoladesector rond duurzame chocolade (de chocolatiers en chocoladewinkels/bedrijven, hun toeleveranciers, het chocolademuseum, ngo’s en onderwijs (Ter Groene Poorte, Syntra West,…) Een avondvullend programma met keynotespeakers en een voorstelling van de communicatiecampagne, moeten ervoor zorgen dat een groep chocolatiers zich schaart achter het Beyond Chocolate Charter. Samen met hen wil stad Brugge de komende jaren duurzame chocolade in de kijker zetten. 

Brugge is een chocoladestad én een Fair Trade Stad. De stad Brugge wil zowel de stakeholders in de Brugse chocoladesector als de Bruggelingen en bezoekers stimuleren om te kiezen voor duurzame chocolade. Uit een eigen studie van de stad blijkt dat er vooral moet ingezet worden op informeren en communiceren over duurzaamheid via rechtstreekse communicatie met de consument.

Nog op het programma

Stad Brugge plant ook een groot Fair Trade-Wie is het?-spel dat op 8 en 9 oktober gelanceerd wordt en een expo rond koffie. Check de kalender voor meer info!